500 000 eur

18. augusta 2021, kuricovatomalova, Úvahy

500 000 eur – sumička, z ktorej by sa podlomili kolená každému výhercovi.

A teraz si skúsme predstaviť, čiste teoreticky, že by sa do lotérie prihlásili všetci zamestnanci našich strategických zložiek. Ak by boli plne očkovaní, nič nepredstaviteľné. 

Ďalej si predstavme, opäť čisto teoreticky, s dostatkom bujnej fantázie, že si všetci títo zamestnanci strategických zložiek, zdravotníci, záchranári, požiarnici, policajti, vojaci…, aj tí, ktorí sú práve v službe, v nedeľu o 20:30 pustia televízor, naladia si kanál RTVS, a až do konca programu očkovacej lotérie by pre nich prestal existovať okolitý svet. Veď sa predsa treba sústrediť, aby človek stihol zaregistrovať heslo, a stihol v čase 20 sekúnd prijať hovor s odrecitovaním tohto hesla. Netuším, ako dlho trval TV program očkovacej lotérie, ale aj keby to bola iba jedna hodina, nechcem si predstaviť, koľko ľudí by sa nedočkalo prvej pomoci, pomoci pri haváriách, požiaroch…

Viem, takáto predstava vyznieva naozaj šialene, lenže…suma v banku je skutočne lákavá a okrem toho, právo súťažiť o ňu má predsa každý plne zaočkovaný občan s trvalým pobytom na SK.

Alebo že by nie?