Hľadač šťastia

18. augusta 2021, kuricovatomalova, Tip na knihu

Hľadač šťastia. Kniha z autorskej dielne dvoch skvelých autorov, Zdenky WenzlovejŠvábekovej a Juliena Dana, aká sa vám do rúk dostane len zriedka. Ťažké, ľudské osudy poprepletané neskutočne silným odkazom pre všetkých, ktorí bezcielne blúdia životom, pre všetkých tých, ktorí pod ťarchou okolností rezignovali, ale aj pre tých, ktorí majú pocit, že šťastie sa ukrýva v hmotných veciach, moci, či sláve, podčiarknuté podmanivými veršami. Prepojenie dvoch elementov, ženského a mužského pohľadu na svet.

Musím povedať, že spisovateľský kumšt autori ovládajú bravúrne a ešte o nich budeme veľa počuť. Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že v knihe prevládajú zdĺhavé, nudné opisy, opak je pravdou. Opisy sú rovnako pútavé, miestami až dychberúce, ako samotný dej. Preskakovanie a rozvíjanie jednotlivých línií deja držia čitateľa neustále v napätí, ktoré mu nedovolí pustiť knihu z ruky.

Osobne som presvedčená, že Hľadač šťastia nesklame ani náročnejšieho čitateľa, a každý, kto sa do knihy začíta, nájde v nej úlomok seba.