Založ si blog

Chcem krajinu, v ktorej sa nebudem báť zomrieť

My ľudia sme veľmi divné tvory. Vždy zo všetkého dokážeme vytĺcť maximum, samozrejme, vo vlastný prospech. Ak existuje nejaký Boh,tak urobil, čo sa týka ľudstva, jednu veľkú,  chybu.

 

“ Len ma teraz, prosím, neukameňujte. Nie som ateistka ani veriaca, v pravom slova zmysle, a toto nie je úvaha o Bohu, ani viere ako takej.  Je to o nás ľuďoch a krajine, v ktorej sa ľudia nebudú báť umrieť. “

 

Tou chybou je, podľa môjho uleteného úsudku, slobodná vôľa človeka. Prečo, veď aj zvieratá sa rozhodujú slobodne, povedali by tí, ktorí musia mať vždy posledné slovo, zástancovia viery, slobodnej vôle, no najmä slepí a hluchí k životu. Áno, je krásne každému dopriať absolútnu slobodu ale…..sme my, ľudia, na ňu dostatočne zrelí? Nie sme. Zneužívame ju pre svoje vlastné ciele, pre potešenie či pre vlastné ego. Dokážeme prekrútiť absolútne všetko. Vytrhávame vety z kontextu, dávame im vlastný význam, len aby sme uspokojili svoje vlastné, chudobné ja. Neštítime sa poprekrúcané výroky použiť proti ich autorom.

Veľmi výstižným príkladom je veta pani Čaputovej:

“ Chcem krajinu, v ktorej sa ľudia nebudú báť zomrieť.”

Áno, sama o sebe, vyznieva dosť morbídne, no človek, ktorý má zdravý úsudok, by nemal mať problém, pochopiť jej pravý význam. Viem, že už bolo k tejto téme popísaného priveľa, ale aj tak mi to nedá pokoj. Prečo? Pretože aj ja chcem takú krajinu. Krajinu, kde sa nebudem musieť báť, že na sklonku života skončím kdesi na ulici, kde ma nenechajú umrieť bez adekvátnej liečby len preto, lebo už mám svoje odžité. Chcem krajinu, kde sa nebudem musieť báť, čo bude s mojimi deťmi, keď raz umriem.

Takže áno, aj ja chcem krajinu, v ktorej budem môcť spokojne žiť a v ktorej budem môcť zomrieť dôstojne a bez strachu o svoju rodinu, deti, priateľov.

A čo sa týka tej slobodnej vôle, ktorú nám pán Boh nadelil, skúsme byť naozaj Ľuďmi a využívajme ju s citom, rozumom a láskou, aby sme sa raz nemuseli báť umrieť pre váhu vlastných  hriechov.

Žlč

07.11.2021

„Zoberte im kyslík!“, vykrikujú davy. Nezaslúži si žiť, ten ktorý nespraví všetko, čo mu prikazuje vláda. Tak povedz, Pane, ako mám mať rada ten zlobou presýtený svet? Veď v ľudských dušiach kúsok citu niet a miesto krvi v žilách človeka s veľkou chuťou divo preteká už iba zahorknutá, vriaca žlč. Tak, prosím, človek, radšej mlč, lebo svojim jedom [...]

Hľadač šťastia

18.08.2021

Hľadač šťastia. Kniha z autorskej dielne dvoch skvelých autorov, Zdenky WenzlovejŠvábekovej a Juliena Dana, aká sa vám do rúk dostane len zriedka. Ťažké, ľudské osudy poprepletané neskutočne silným odkazom pre všetkých, ktorí bezcielne blúdia životom, pre všetkých tých, ktorí pod ťarchou okolností rezignovali, ale aj pre tých, ktorí majú pocit, že šťastie sa [...]

500 000 eur

18.08.2021

500 000 eur – sumička, z ktorej by sa podlomili kolená každému výhercovi. A teraz si skúsme predstaviť, čiste teoreticky, že by sa do lotérie prihlásili všetci zamestnanci našich strategických zložiek. Ak by boli plne očkovaní, nič nepredstaviteľné. Ďalej si predstavme, opäť čisto teoreticky, s dostatkom bujnej fantázie, že si všetci títo zamestnanci [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

kuricovatomalova

Padáme na dno, potom dvíhame sa z popola, akoby naša viera nikdy silná nebola, akoby až vtedy zachcelo sa nám opäť žiť. Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 185
Celková čítanosť: 404094x
Priemerná čítanosť článkov: 2184x

Autor blogu

Kategórie