Založ si blog

s Malinami nastoknutými na Prstoch

s Malinami nastoknutými na Prstoch

Každý deň sa stretávame s láskou aj nenávisťou, radosťou aj smútkom, šťastím aj nešťastím, s dobrom aj zlom. Vieme o živote svoje a predsa sa vždy nájde niekto, kto nám svojimi myšlienkami, slovami dokáže otvárať oči aj srdcia dokorán.

Život, vo všetkých jeho farbách a skupenstvách, podaný s ľahkosťou vtáčieho pierka a jazykom nielen nežným, ale aj ostrým ako britva. Presne taká je zbierka poézie „ s Malinami nastoknutými na Prstoch „ od Miroslava Dávida.

Milujem poéziu a čítam takmer všetko, čo sa mi dostane pod ruky, ale nie všetko vo mne zarezonuje na dlhý čas. Tým samozrejme nechcem povedať, žeby som nejaké verše zatracovala. To absolútne nie. S poéziou je to však rovnaké ako so všetkým v našom živote. Niečo sa do nášho podvedomia vryje na veky a niečo v nás odznie s posledným slovom v poslednej vete. To však neznamená, že línie, ktoré naše podvedomie opúšťajú, sú v konečnom dôsledku bezvýznamné. Oni sú len jednoducho nepodstatné pre naše osobné vnútorné nastavenie. Pre niekoho iného môžu byť životne dôležité. Preto nijaké dielo nezatracujem. Všetko, čo dokáže pomôcť aspoň jednému človeku, má svoj zmysel a svoju cenu.

Pre mňa osobne má veľkú cenu, okrem iných autorov, poézia Miroslava Dávida. Je to majster slovenskej ľúbostnej poézie. Dokonca získal Cenu za nežnosť, ktorá mu právom patrí. Jeho ľúbostné verše v mužskom aj ženskom rode sú presne tou tajomnou, rajskou záhradou po akej túžime takmer všetci. Tie básne sa proste nedajú nemilovať. Na druhej strane verše o živote, o svete, o nás sú mierené úplne presne s ostrosťou Excalibra.

Čo dodať na záver? Ak máte radi plnohodnotnú poéziu podanú s nehou a vášňou zároveň, určite siahnite po zbierke básní “ s Malinami nastoknutými na Prstoch „.

 

Žlč

07.11.2021

„Zoberte im kyslík!“, vykrikujú davy. Nezaslúži si žiť, ten ktorý nespraví všetko, čo mu prikazuje vláda. Tak povedz, Pane, ako mám mať rada ten zlobou presýtený svet? Veď v ľudských dušiach kúsok citu niet a miesto krvi v žilách človeka s veľkou chuťou divo preteká už iba zahorknutá, vriaca žlč. Tak, prosím, človek, radšej mlč, lebo svojim jedom [...]

Hľadač šťastia

18.08.2021

Hľadač šťastia. Kniha z autorskej dielne dvoch skvelých autorov, Zdenky WenzlovejŠvábekovej a Juliena Dana, aká sa vám do rúk dostane len zriedka. Ťažké, ľudské osudy poprepletané neskutočne silným odkazom pre všetkých, ktorí bezcielne blúdia životom, pre všetkých tých, ktorí pod ťarchou okolností rezignovali, ale aj pre tých, ktorí majú pocit, že šťastie sa [...]

500 000 eur

18.08.2021

500 000 eur – sumička, z ktorej by sa podlomili kolená každému výhercovi. A teraz si skúsme predstaviť, čiste teoreticky, že by sa do lotérie prihlásili všetci zamestnanci našich strategických zložiek. Ak by boli plne očkovaní, nič nepredstaviteľné. Ďalej si predstavme, opäť čisto teoreticky, s dostatkom bujnej fantázie, že si všetci títo zamestnanci [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

kuricovatomalova

Padáme na dno, potom dvíhame sa z popola, akoby naša viera nikdy silná nebola, akoby až vtedy zachcelo sa nám opäť žiť. Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 185
Celková čítanosť: 404979x
Priemerná čítanosť článkov: 2189x

Autor blogu

Kategórie