Založ si blog

Nasratí závisláci

To, čo teraz napíšem, určite vyznie z mojich riadkov absurdne, ale…však čítajte ďalej. 

Nič nezrazí ľudské ego k zemi viac ako vykričaná pravda a témy, v ktorých sme q

hlavnými hrdinami. O to viac ak sa jedná o témy závislostí. A áno, viem, o čom píšem, pretože som prišla o syna, mladého, krásneho a citlivého chalana, ktorý to tu kvôli vlastnej, drogovej závislostí radšej zabalil. Len málokto sa z toho pekla dokáže vymaniť, ale k veci.

Na…srdení závisláci, všetci tí, ktorí sa ešte nedostali do štádia priznať si svoju závislosť sú skutočne mnohokrát až agresívni pri akejkoľvek zmienke o závislostiach. To je fakt, nie môj subjektívny pohľad na vec. Články, diskusie, komentáre na túto tému v nich vyvolávajú priam až amok, aj keď v danej chvíli absolútne nikto nehovorí o nich samotných. Ono prijať pravdu je v prípade závislostí asi to najťažšie. Veď ja to zvládnem, ja nie som závislý/á, veď ja to len tak občas, keď mi je ťažko…a milión iných výhovoriek. No a presne tu je ten stred, to jadro, ktoré bez prijatia skutočnej reality vyvoláva v závislákoch hnev a agresivitu pri akejkoľvek téme závislostí. 

Je pre mňa, napriek odžitého, obrovským fenoménom zavrhovanie autobiografie človeka, ktorý sa dokázal nielen z toho pekla závislosti vymaniť, ale ešte aj dokázal vyjsť na trh so svojou kožou, utýranou samým sebou, s ohyzdenou a priam až vlastnou, dehonestujúcou realitou svojej existencie. Ono mne skutočne rozum neberie rozdiel medzi autobiografiu napríklad týranej ženy a alkoholika. Je vskutku zvláštne sledovať tie názorové rozdiely. 

Áno, teraz ma kľudne ukameňujte, lebo veď tá žena za to nemôže, to jej muž alebo druh. Závislák si svoju cestu vybral sám. Rozumiem takémuto mysleniu, lenže keby závislák dopredu vedel, do akého šialenstva sa hranie, bol by zarytým absistentom, to mi verte. Rovnako ako keby týrané ženy vedeli vopred, aký ich život s tyranom bude.

Ono je to vskutku nesmierne podobné. Syndróm týranej ženy a závislosť. Rozdiel je iba v prijatí verejnosti, bohužiaľ. Týranej žene, a navyše ešte aj matke, pomôže, kto môže, lebo veď ona si to nevybrala… A závislákovi? Ak ho neopľujeme, tak ho aspoň absolútne nezúčastnene obídeme, ale zase som sa trochu stratila vo vlastných, myšlienkových pochodoch. 

Tento článok mal byť hlavne o  tých nasra…tých závislákoch. To sú presne tí, ktorí majú pocit, že to majú pevne v rukách, že sa ich táto téma absolútne netýka a majú právo kydať kopy hnoja na tých, ktorí sa tomuto problému postavili čelom. Popritom,samozrejme,  dehonestujú akúkoľvek aktivitu abstinujúcich závislákov.

Smutné, ale smerodajné pre tých, ktorí si dokážu priznať vlastné chyby. Veď v podstate nemáme veľmi na výber. Buď budeme realitu odmietať, alebo sa s ňou popasujeme. Boh nám okrem iného dal aj slobodnú vôľu, a je len a len v našich rukách, ako to tu dobačujeme. Môžeme sa hnevať, aj útočiť ako zranená zver na všetko,  čo si nedokážeme pripustiť.  Môžeme naozaj čokoľvek, lenže následky si ponesie každý sám. Toto už Kristus svojou krvou nevykúpi.

No a prečo sú závisláci doslova až agresívny z akejkoľvek témy závislostí? Lebo na závislosti nie je najťažšie s ňou bojovať, ale si ju priznať. Potom to už ide správnym smerom. 

 

Žlč

07.11.2021

„Zoberte im kyslík!“, vykrikujú davy. Nezaslúži si žiť, ten ktorý nespraví všetko, čo mu prikazuje vláda. Tak povedz, Pane, ako mám mať rada ten zlobou presýtený svet? Veď v ľudských dušiach kúsok citu niet a miesto krvi v žilách človeka s veľkou chuťou divo preteká už iba zahorknutá, vriaca žlč. Tak, prosím, človek, radšej mlč, lebo svojim jedom [...]

Hľadač šťastia

18.08.2021

Hľadač šťastia. Kniha z autorskej dielne dvoch skvelých autorov, Zdenky WenzlovejŠvábekovej a Juliena Dana, aká sa vám do rúk dostane len zriedka. Ťažké, ľudské osudy poprepletané neskutočne silným odkazom pre všetkých, ktorí bezcielne blúdia životom, pre všetkých tých, ktorí pod ťarchou okolností rezignovali, ale aj pre tých, ktorí majú pocit, že šťastie sa [...]

500 000 eur

18.08.2021

500 000 eur – sumička, z ktorej by sa podlomili kolená každému výhercovi. A teraz si skúsme predstaviť, čiste teoreticky, že by sa do lotérie prihlásili všetci zamestnanci našich strategických zložiek. Ak by boli plne očkovaní, nič nepredstaviteľné. Ďalej si predstavme, opäť čisto teoreticky, s dostatkom bujnej fantázie, že si všetci títo zamestnanci [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

kuricovatomalova

Padáme na dno, potom dvíhame sa z popola, akoby naša viera nikdy silná nebola, akoby až vtedy zachcelo sa nám opäť žiť. Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 185
Celková čítanosť: 402919x
Priemerná čítanosť článkov: 2178x

Autor blogu

Kategórie