Založ si blog

Mea culpa

Covid „opäť“ útočí a buďme vďační za to, že nám doprial slobodne sa nadýchnuť aspoň počas leta. Ešteže si svoje a ataky rozdelil na dve etapy, inak by boli letné horúčavy pre pospolitý ľud peklom. 

Ok, nie som odborník na vírusy a epidémie, takže nebudem ďalej vŕtať do témy, ktorej nerozumiem. Som však človek, ktorý nielen píše, ale aj číta a sleduje vývoj situácie na Slovensku. Dnes zasadá krízový štáb. Situácia je vážna. Podľa slov nášho pána premiéra za tento stav nemôže nikto iný ako bezohľadný a nezodpovedný, pospolitý ľud. Z toho vyplýva, že je nadmieru potrebné pritvrdiť. Zrejme áno, pretože na poddaných vždy najlepšie platil malý dvor a dlhý bič. Alebo sa mýlim? Tak sa teraz na to spolu pozrime.

Druhá vlna. Hmmm? Skončila niekedy tá prvá? Nie. To len drastické opatrenia zamedzili vírusu dostať sa k nám. A odkiaľ všetci vedeli, že práve v septembri táto „druhá vlna“ prepukne? Človek nemusí byť Einstein, aby mu došlo, že po otvorení hraníc a únikom pospolitého ľudu do zahraničných, dovolenkových destinácií si Covid k nám opäť prerazí cestu. A to nehovorím o prílive pracovnej sily z Ukrajiny. Ale fajn. Byť neustále pod štriknými nariadeniami ľudí ubíja a koniec-koncov nie je to ich chyba. Veď čo nie je zakázané, je dovolené. Ja tiež, ako obyčajný človek, nie som zástancom „vypnutia“ krajiny. „Napriek všetkému, žiť sa musí ďalej.“ Túto vetu počúvam od smrti môjho milovaného syna neustále. „Žiť sa musí ďalej.“ Názor našej vlády, respektíve nášho pána premiéra, je však celkom iný.

Z jeho slov a statusov vyplýva jediné: 

„Vy ste to pos…li, vy budete pykať.“

Z môjho uhla pohľadu je to nesmierne neetické a neprofesionálne tvrdenie z úst človeka, ktorý má byť našim vzorom, vodcom a ochrancom zároveň. Prečo? Prepáčte mi sarkazmus, ale pre toto:

 

-Zakážme pospolitému ľudu dýchať.

-Prečo?

-Kto nedýcha, neprenáša nákazy predsa. A kto tu dýcha najviac? Pospolitý ľud.

-Ok. Zakážeme im teda dýchať. 

-Zakážme im aj žiť!

-To hádam nie? To by bolo priveľa!

-V tejto situácii nič nie je priveľa. Mŕtvi nákazu neprenášajú, ani nerebelujú.

-Ale…ľudia predsa musia žiť.

-Nemusia. Pokazili nám to! Hádam neponesieme zodpovednosť my!

 

Pritiahnuté za vlasy, viem, ale ten, kto číta medzi riadkami, určite chápe pointu. Pre tých, ktorí nepochopili, trochu inak.

 

O druhej vlne vedeli všetci. Dokonca poznali aj presný dátum. A čo sa stalo? „Pokazili sme si to.“ Kto? Pospolitý ľud, alebo tí, ktorí nedokázali pripraviť naše zdravotníctvo na túto situáciu? Žeby tí, ktorí namiesto hľadania riešení si hoväli na zahraničných dovolenkách? Žeby tí, ktorí dnes dávajú do obehu zmätené protipandemické opatrenia, ktoré mali mať už dávno vopred pripravené? Neprináleží mi súdiť, ale ak sme to celé pokazili my, pospolitý ľud, tak jedine tým, že sme im bezhlavo verili. 

Aké jednoduché je zakázať všetky podujatia. Presne tie podujatia, ktoré pod hrozbou devastačných pokút sú nútené dodržiavať všetky hygienické opatrenia aj keby nechceli, pretože hygienici sa na ne zlietajú ako muchy na med. Ono zrušenie kultúrnych, či umeleckých podujatí nie je o našej, ale o ich bezpečnosti, pretože národ bez kultúry a umenia je národom bez názoru, bez vlastnej identity a teda je poslušnou ovečkou v košiari svojho vladára. Malý dvor a dlhý bič a potom sa už našej vláde nepritrafí nič. Už im to viac nikto nepokazí. Nuž hor sa do toho, „súdruhovia“. Tak či onak to aj tak bude vždy vina pospolitého ľudu. 

 

Žlč

07.11.2021

„Zoberte im kyslík!“, vykrikujú davy. Nezaslúži si žiť, ten ktorý nespraví všetko, čo mu prikazuje vláda. Tak povedz, Pane, ako mám mať rada ten zlobou presýtený svet? Veď v ľudských dušiach kúsok citu niet a miesto krvi v žilách človeka s veľkou chuťou divo preteká už iba zahorknutá, vriaca žlč. Tak, prosím, človek, radšej mlč, lebo svojim jedom [...]

Hľadač šťastia

18.08.2021

Hľadač šťastia. Kniha z autorskej dielne dvoch skvelých autorov, Zdenky WenzlovejŠvábekovej a Juliena Dana, aká sa vám do rúk dostane len zriedka. Ťažké, ľudské osudy poprepletané neskutočne silným odkazom pre všetkých, ktorí bezcielne blúdia životom, pre všetkých tých, ktorí pod ťarchou okolností rezignovali, ale aj pre tých, ktorí majú pocit, že šťastie sa [...]

500 000 eur

18.08.2021

500 000 eur – sumička, z ktorej by sa podlomili kolená každému výhercovi. A teraz si skúsme predstaviť, čiste teoreticky, že by sa do lotérie prihlásili všetci zamestnanci našich strategických zložiek. Ak by boli plne očkovaní, nič nepredstaviteľné. Ďalej si predstavme, opäť čisto teoreticky, s dostatkom bujnej fantázie, že si všetci títo zamestnanci [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

kuricovatomalova

Padáme na dno, potom dvíhame sa z popola, akoby naša viera nikdy silná nebola, akoby až vtedy zachcelo sa nám opäť žiť. Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 185
Celková čítanosť: 402394x
Priemerná čítanosť článkov: 2175x

Autor blogu

Kategórie